Търсите продукт, който не намирате ?

Търсите продукт, който не успяхте да намерите в сайта?

Моля, свържете се с нас чрез формата като опишете какво точно търсите и ние ще направим всичко възможно, за го намерим за Вас.

  Кошница (0) бр.

  Стефи Стил

  Модно ателие Стефи-стил с управител Стефка Тончева е създадено през август 2011 година в гр. Пловдив и се намира в ЖР Тракия в търговски център ФОРУМ.
  В течение на своята работа ателието разширява и допълва своето проектиране на различни видове облекла и аксесоари, абитуриентски и сватбени рокли, карнавални и сценични костюми, еротични костюми и облекла за танци, носии и други.
  Защо носии? За да популяризирам българския фолклор като се оставям на моето въображение и украсявам по свой вкус носиите, за да се съхранят автентичните ни обичаи и традиции. Невероятни носии са имали бабите ни! С гения на българката, въплатен в шевици, гайтани и бродерии, не може да се мери никой, дори да е един от най-известните и талантливи дизайнери на нашето време.
  Когато започнах не познавах оригиналите, нямах представа какви носии и украшения са използвани. Започнах да се интересувам, да разглеждам и видях, че първообразите са прекрасни! Много по-сложно изработени, с повече детайли. Естествено намерих общите елементи: гайтаните и белите ризи с бродерии по ръкавите, нанизите от пендари, пъстри шевици съчетани с финни дантели, умело допълнени от златни, сребърни и други накити.
  Стана ми драго, че съм българка и че тук в моето ателие и аз бих могла да създавам тази невероятна красота. Нито една модна къща не се е вдъхновила да прави дрехи с подобни елементи, а догонват някакви чужди тенденции. Всички много се радваме, когато видим български носии по световните подиуми. Аз работих и изпращах носии по поръчка на наши българи живеещи в Америка. Много бяха развълнувани и плачеха от радост, когато ги получиха.
  Носията е един от най-характерните елементи на българската народна култура. Това е традиционно облекло, което има специфично значение във всекидевните и празнични дейности на българина.
  Всеки регион на България има своя носия с характерни мотиви, които не се повтарят никъде другаде. В орнаментите на българската носия са разчитали информация - кой от какъв род е, от кой край на страната - дрехата е носела своето послание. В украсите е нямало пълна симетрия, защото българинът е вярвал, че пълната симетрия е дяволско творение. Затова често са добавяни и изключвани елементи, за да не се постига симетрия - умишлени грешки, чиято цел е била да предпазва от уроки. Бродерията има голямо символично значение. Смятало се, че тя предпазва тялото от злото. Женските носии са двупрестилчна, сукманена, сая и еднопристилчина, а мъжките се разделят на белодрешна и чернодрешна. Българската шевица е толкова красива но за съжаление далечна за съвременния българин! Малко са хората, които в детайли са запознати с нея и винаги с удоволствие се потапят в очарованието на багри  и форми.
  Успявам да запазя българското и да възродя българската култура чрез националните носии, защото всеки, който ги гледа на сцената може да се докосне до магията на България и нейните красоти.
  Особено интересно е символистичното значение на червената престилка с ромбовидни фигури, която се запасва отпред върху тялото. Тя маркира детеродната част от женското тяло и затова е един от най-важните знаци на женския костюм. Основният орнамент - ромбът е от странните символи в изобразителното изкуство на човечеството и е символ на земното и женското плодородие и на Богинята майка.
  Странниите отлики в носиите са ясен белег за родова и етническа принадлежност. Отделените части на облеклото, украсата и накитите изграждат сложна система от знаци.
  Млада двойка от гр. Търново се впечатли от позабравените вече обичаи и ритуали от техния дълбок смисъл. Прегърнаха идеята за сключване на истински брак по стар обичай и с гайди и песента „Ела се вие превива, мома се с рода прощава", които  съпътстваха церемонията.
  Освен булчинската рокля - БЯЛА НОСИЯ работих носии за младоженеца и кумовете. Ще продължавам да работя за създаването на нови модели носии, които сама конструирам и мога да изработя в големи количества - цели костюми или отделни елементи, сукмани, престилки, забрадки, ризи...
  Изработвам носии в изключителното си разнообразие, в което съществуват във всички етнографски области на България от запазване на автентичната кройка и шевица до олекотяване на моделите, според тяхното приложение. Старая се да изпълнявам поръчките в бързи срокове. Опитът ми дава възможност да бъда гъвкава спрямо моите клиенти, като изцяло се настройвам към техните изисквания.
  Моите носии са подчинени на един принцип: а именно - да се предаде колкото е възможно повече красота на носиите и то с творческо вдъхновение и майсторство. И въпреки всичко тези носии да запазят присъщите си черти в чист вид. Всеки костюм се старая да отрази личния ми вкус, сръчност и дарованието да работя точно това.
  При мен могат да се изберат шевици, ситни орнаменти с нежни очертания и богато пъстроцветие на багри. Старая се да обогатявам цветната гама, да създавам нови и разнообразни цветни съчетания с художествен усет и вкус, но без да излизам от рамките на етичния стил на българското приложно изкуство.
  Създавам неповторими носии с високи художествени качества, които са удобни, впечатляват и очертават от 7-60 години.
  Специално внимание съм обърнала на най-малките ми клиенти, защото съхраняването на традиции е важно за мен. Детските народни носии са изработени по специални модели, които осигуряват не само добрия вид на фолклорния костюм, но и от висококачествени платове, даващи възможност на децата да танцуват и пеят свободно.
  Модно ателие Стефи-стил предлага и всякакви поправки на облекла като гарантира качество на предлаганите услуги.
  Заповядайте! Елате и се уверете сами!

  Контакти

  Област: Пловдив
  Адрес по регистрация: Пловдив ЖК Тракия търговски център ФОРУМ
  E-mail: magdalena780@abv.bg
  Телефон за връзка: 0899311731

  Условия за доставка

  Доставка: 0.00 лв.
  Обслужвани райони: Доставяме поръчки в цялата страна и чужбина
  Забележки при доставка: Цената на доставката зависи от обема и теглото на пратката

  Продукти от този производител

  Коментари за този производител